{{ctrl.notification}}
گردشگری خارجی ترکیه

اماکن دیدنی کشور ترکیه

ترکیه

ترکیه، یکی از مقاصد پرطرفدار در دنیا، به‌خصوص در میان ایرانی‌ها است. از شهرهای مهم این کشور استانبول، آنکارا، آنتالیا و قونیه است که در این مقاله به مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی این شهر‌ها می‌پردازیم.

استانبول

استانبول مرکز استان استانبول و یکی از پربازدیدترین شهرهای ترکیه است که در ناحیه مرمره قرار دارد. تنگه بسفر استان استانبول را به دو نیم تقسیم کرده است، به طوری که نیمی از این استان در اروپا و نیمی دیگر در آسیا قرار دارد. استانبول دیدنی‌های بسیاری دارد و مقصدی جذاب برای گردشگران سراسر دنیا و به‌خصوص ایرانیان است. در ادامه برخی از بهترین اماکن دیدنی استانبول را معرفی خواهیم کرد.

 مناطق تاریخی دیدنی استانبول:

مناطق تاریخی استانبول شامل گروهی از مکان‌ها است که در محله فاتح قرار گرفته‌اند. این مناطق تاریخی در سال ۱۹۸۵ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند. این گروه شامل :« سرابورنو، قصر توپ‌قاپی، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کلیسای ایا ایرنه، مسجد زیرک، مسجد سلیمانیه، مسجد ایاصوفیه کوچک، و دیوارهای قسطنطنیه» است.

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه در سال‌های بین ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷، به دستور سلطان سلیمان، توسط معمار سنان (خواجه معمار سنان آغا) ساخته شد. این مسجد دارای چهار منار و ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانسی است. بخش‌های مختلف مسجد سلیمانیه شامل کتابخانه، مدرسه، کاروان‌سرا، حمام، آشپزخانه و بیمارستان است. امروزه، این بنای مربوط به دوران امپراتوری عثمانی، روی تپه سوم استانبول قرار دارد. این مسجد دومین مسجد بزرگ شهر است و بهترین منظره از استانبول را به نمایش می‌گذارد.

منطقه سلطان احمد

این منطقه، قدیمی‌ترین و گردشگرپذیرترین منطقه استانبول در ترکیه است که جاذبه‌های فراوانی چون کاخ توپ‌قاپی، مسجد کبود، هیپودروم (که امروز بخشی از میدان سلطان احمد است)، موزه هنرهای ترکی و اسلامی (قصر ابراهیم پاشا)، مسجد ایا صوفیه، بازار آراستا، حمام ترکی و بسیاری دیگر را در خود جای داده است. این منطقه کوچک، علاوه‌براین جاذبه‌ها، دارای فضای بسیار آرامش‌بخشی است.

کلیسا/ موزه ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه که زمانی کلیسای مسیحیت شرق به شمار می‌رفت، پس از فتح استانبول به دست محمد دوم، از کلیسا به مسجد تبدیل شد. کلیسای ایاصوفیه به دستور ژوستین یکم در سال ۵۳۲ ساخته شد و پس از تبدیل آن به مسجد، تغییرات بسیاری از جمله نقاشی‌ها، نوشته‌های قرآنی روی دیوار، مناره، منبر، محراب، و غیره به آن اضافه شد. پس از به قدرت رسیدن آتاتورک و اعلام جمهوری در ترکیه، این مکان به موزه تبدیل شد و امروزه نیز جزو برترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است که بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب می‌کند.

 

تنگه بسفر

 

تنگه بسفر در استابول، دارای سواحل بسیار زیبایی است که اطراف آن‌ها پر است از مکان‌های تاریخی، قلعه‌ها، خانه‌های بزرگ چوبی، هتل‌ها و رستوران‌ها. مناطق دیدنی این تنگه شامل منطقه آنادولو کاوایی، آرنا ووت کوی، ببک، قصر بیگلربیگی، امیرگان، کانلیکا، اورتاکوی، قلعه اروپا (روملی حیصاری)، موزه صاقب صابانچی، منطقه ساریر، بنیاد ایزنیک، رستوران بابا آدم، رستوران موزدچانگا، رستوران توگرا، هتل چهار فصل، هتل استانبول ادیشن، خانه هتل بسفر، W استانبول و هتل کمپینسکی است.

 

 ترکیه – آنکارا  

دیدنی های آنکارا:

آنکارا، پایتخت ترکیه و بعد از استانبول، دومین شهر بزرگ کشور است. این شهر دارای جنگل‌های کوهستانی بسیار، دشت خشک قونیه، رودخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی، موزه‌ها، معابد و دیدنی‌های بسیار است:

آنیت‌کابیر

آنیت‌کابیر محل دفن مصطفی کمال آتاترک، بنیان‌گزار و اولین رئیس‌جمهور ترکیه است. این مقبره در سال ۱۹۴۴ روی یک تپه ساخته شد. علاوه بر قبر آتاترک، قبر عصمت اینونو، دومین رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این مکان قرار دارد.

موزه تمدن آناتولی

موزه تمدن آناتولی در قسمت جنوبی قلعه آنکارا قرار گرفته و شامل ساختمان انبار بازار محمود پاشا عثمانی، کاروانسرا و موزه هیتی‌ها است. همچنین این موزه شامل بیش از ۲۰۰,۰۰۰ شی تاریخی است که تنها بخشی از آن به نمایش گذاشته می‌شود. نمایشگاه‌ها شامل مجسمه‌های عصر برنز و غارنگاره‌های دوره نوسنگی است.

مسجد حاج بیرم

مسجد حاج بیرم که در دوران عثمانی ساخته شد، نشانگر معماری اواخر قرن ۱۷ و اوایل قرن ۱۸ است. سقف این مسجد را تزئینات چوبی، و منادهایی از گل‌ها و گیاهان تشکیل داده است. نام این مسجد را به افتخار صوفی و شاعر ترک، حاج بیرم ولی انتخاب کردند. این مسجد در سال ۲۰۱۶، در فهرست آزمایشی میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.

موزه زندان اولوکانلار

موزه زندان اولوکانلار که زندان سابق آنکارا است، در سال ۲۰۱۱ افتتاح شد. این اولین موزه زندان در ترکیه است. افرادی که به سیاست و تاریخ علاقه دارند، می‌توانند از این مکان دیدن کنند؛ اما برای افراد دیگر به دلیل اتفاقات وحشتناکی که در این مکان افتاده است، این مکان باعث افسردگی و ناراحتی‌شان می‌شود.

 ترکیه – آنتالیا  

دیدنی‌های آنتالیا:

آنتالیا، در جنوب‌غرب ترکیه و بین رشته‌کوه‌های توروس و دریای مدیترانه قرار گرفته است. این موقعیت جغرافیایی عالی و طبیعت بسیار زیبا، آنتالیا را به مقصدی محبوب در فصول گرم سال تبدیل کرده است، به طوری که سالانه ۳۰ درصد از جذب گردشگران کشور را به خود اختصاص می‌دهد؛ به همین دلیل است که تور آنتالیا بین ایرانیان، بیشترین متقاضی را در فصل تابستان یا ایام تعطیلات نوروز دارد.

پارک هیپنوتیکس

پارک هیپنوتیکس پارک بسیار بزرگی است که دارای سه رودخانه بزرگ برای انواع ورزش‌های آبی، زمین والیبال، بسکتبال، تنیس، و غیره است. همچنین چند هتل، کافه و رستوران در این منطقه وجود دارند.

 

 

موزه آنتالیا

موزه آنتالیا دارای ۱۳ سالن است که از دوران پارینه‌سنگی تا عثمانی را به نمایش می‌گذارد. این موزه علاوه بر مجسمه‌های خدایان و الهه‌ها، دارای بخش مخصوص کودکان است که در آن فعالیت‌هایی برای کودکان درنظر گرفته شده است تا علاقه آن‌ها را به موزه و اشیای عتیقه افزایش دهد.

ترمسوس

شهر باستانی ترمسوس در ۳۰ کیلومتری شهر آنتالیا، یکی از معدود شهرهای باستانی است که به خوبی حفاظت شده است. این شهر در احاطه‌ی انبوه جنگل‌های کاج و بر فراز کوهی بلند ساخته شده است. شاید دلیل محفوظ ماندن این شهر از ویرانی نیز موقعیت آن باشد. ساختار شهر در ارتفاع ۱۰۵۰ متری بنا شده است. بنابراین برای دیدن آن باید کوهنوردی نسبتا طولانی را در برنامه‌ی خود جای دهید. در این شهر یک تئاتر میان صخره، یک تنگه عمیق، یک ورزشگاه بزرگ، پارک ملى، اودئون، مجموعه‌ی معبد و قبرستان وجود دارد.

ساحل کاپوتاس

ساحل کاپوتاس یکی از سواحل پرطرفدار است که دارای امکاناتی چون توالت، دوش، و کافه است. این ساحل در ۲۵ کیلومتری کاش قرار دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

ترکیه آنتالیا

دیدنی‌های قونیه:

استان قونیه، به‌خاطر وجود آرامگاه مولوی بسیار معروف است و همه ساله گردشگران و مشتاقان بسیاری را به سوی خود می‌کشاند. علاوه‌بر آرامگاه و موزه مولوی دیدنی‌های بسیاری در این شهر وجود دارد که می‌توانید در سفر به این شهر از آن‌ها بازدید کنید.

مسجد عزیزیه

مسجد عزیزیه، بنایی مربوط به دوره عثمانی است که در قسمت تجاری شهر قار گرفته است. مسجد اصلی را مصطفی پاشا، همسر خدیجه سلطان دختر سلطان احمد چهارم، در سال های بین ۱۶۷۱ و ۱۶۷۶ بنا کرد. این بنا در سال ۱۸۶۷ در اثر آتش‌سوزی ویران شد، اما در سال ۱۸۷۴ بازسازای شد. این مسجد در نزدیکی موزه مولوی قرار دارد.

آرامگاه و موزه مولانا

آرامگاه و موزه مولانا، مقبره جلال‌الدین محمد رومی، صوفی ایرانی است. زمانی که پدر مولانا، بهاالدین ولد، در سال ۱۲۳۱ فوت شد، سلطان علاالدین کیقباد، پادشاه سلجوقی، دستور داد تا او را در باغ رز خود دفن کنند، و زمانی هم که جلال‌الدین جان به جان آفرین سپرد، او را در کنار پدرش دفن کردند. این بنا که در سال ۱۹۲۷ به موزه تبدیل شد، اتاق‌های مختلفی دارد.

باغ پروانه گرمسیری قونیه

باغ پروانه گرمسیری قونیه یک باغ منحصربه فرد با انواع پروانه‌ها و حشرات در یک محیط زیست زیبا است. این مجموعه شامل سه ساختمان است که باهم یک شکل پروانه را تشکیل می‌دهند که باغ پروانه با ۲,۱۰۰ مترمربع مساحت، موزه حشرات با ۵۵۰ مترمربع، ساختمان مخلوط با مساحت ۸۰۰ مترمربع و سالن چند منظوره، دفاتر و واحده‌های خرده‌فروشی را شامل می‌شود.

مسجد و مقبره شمس تبریزی

 

 

مسجد و مقبره شمس تبریزی که در قرن ۱۶ بازسازی شد، از موزه مولوی دور نیست، و نسبت به آن همچنین خلوت‌تر است. ورود به این مکان رایگان است.

date_range چهارشنبه 30 بهمن 1398 remove_red_eye 1145 بازدید favorite_border 0 chat 1
ثبت نظر
chat 1
اکبر رحیمی :

سلام خوب بود لطفا درمورد دیگر کشورها نیز مطلب بارگذاری نمائید ممنون

مدیر سایت :

سلام. ان شاءالله در مقالات بعدی بارگذاری خواهد شد. موفق باشید.