{{ctrl.notification}}
راهنمای سفر

***تذکرات لازم در طول سفر***

در سفرهای طولانی با هواپیما، ساعت داخلی بدن کار نمی کند و باعث بروز اختلالات موقتی خواب می شود. عارضه ای به نام jet lag در اثر مسافرت طولانی با هواپیما بروز می کند که علائمی دارد.

علائم jet lag

- می خواهید بخوابید و نیاز به خواب دارید، اما خوابتان نمی آید و بیدار هستید.
- خستگی زیاد ناگهانی
- تضعیف عملکرد جسمی و ذهنی
- سردرد و مشکلات گوارشی

اگر شما دو روز و یا کمتر به سفر می¬روید و بعد به محل اصلی خود بر می گردید، نیازی به تطبیق دادن خود با سرعت محلی مقصد ندارید. ولی سعی کنید برنامه خواب خود را حفظ کنید.

اما اگر برای چندین روز قصد ماندن دارید و با هواپیما به آن محل می روید، بهتر است تا آنجا که ممکن است خود را با ساعت محلی مثصد تطبیق دهید. برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مسافرت با هواپیما، روش های زیر را به کار ببندید.

قبل از ترک کردن محل اصلی

1-خوابیدن
قبل از سفر، مقدار زیادی بخوابید تا بدنتان بهتر با تغییر ساعت کنار بیاید. برنامه خواب خود را تنظیم کنید. اگر به شرق سفر می کنید، چند روز قبل از سفر، زودتر به تختخواب بروید. اگر به غرب سفر می کنید، چند روز قبل از سفر، دیرتر به تختخواب بروید.

2-ملاتونین
ملاتونین هورمون طبیعی تولید شده بدن می باشد که ساعت داخلی بدن را تنظیم می کند. اگر ملاتونین به مقدار لازم در بدن تولید شود، عوارض سفر هوایی کم خواهد شد. برخی از متخصصان خواب می¬گویند که ملاتونین یک درمان خوب برای jet lag می باشد. این متخصصان به مسافران پیشنهاد می کنند که سه روز قبل از سفر، ملاتونین مصرف کنند و تا زمانی که ساعت بدن با ساعت جدید تطبیق شود، دریافت ملاتونین را ادامه دهند.

3-نور درمانی
چند روز قبل از سفر، ساعات روشنایی و ساعات تاریکی مقصد خود (جایی که می¬خواهید سفر کنید) را بپرسید و در همان ساعت ها، بدن خود را در برابر نور و تاریکی قرار دهید.

در راه رسیدن به سفر

1-تنظیم ساعت
در شروع سفر، ساعت خود را براساس ساعت مقصد تنظیم کنید و فکر نکنید که الان ساعت در محل زندگی شما چند است.

2-تنظیم خواب
اگر صبح به مقصد می رسید، در هواپیما بخوابید. اگر شب به مقصد می رسید، سعی کنید که در هواپیما نخوابید تا بتوانید در مقصد، در ساعت مناسب بخوابید.

3-راحت باشید.
لباس های راحت بپوشید و هر از چند گاهی و اگر ممکن باشد، از صندلی خود بلند شده و حرکت کنید.

4-برای جلوگیری از اثرات کمبود آب، در طی پرواز آب بنوشید. نوشیدنی هایی که باعث کمبود آب بدن می شوند و با خواب شما تداخل دارند از قبیل کافئین را، در طول پرواز ننوشید.

بعد از رسیدن به مقصد

1-بیدار باشید. اگر صبح به مقصد رسیدید و نیاز به خواب داشتید، در صبح و یا عصر برای چند ساعت چرت بزنید.

2-بیرون بروید. نور خورشید به تطبیق ساعت داخلی بدن شما کمک می¬کند.

3-دریافت ملاتوین را ادامه دهید. همانطور که گفته شد، ملاتونین هورمونی است که ساعت داخلی بدن را تنظیم می¬کند. سه روز قبل از سفر، ملاتونین را مصرف کنید و 4 تا 5 روز اول سفر، دریافت ملاتونین را ادامه دهید. نکته مهم این است که 2 تا 3 روز قبل از اینکه به خانه خود برگردید، مصرف ملاتونین را متوقف کنید.

4-ورزش کنید. برنامه مرتب ورزشی داشته باشید، اما از ورزش کردن قبل از خواب جدا پرهیز کنید.

5-به ندای بدن خود گوش دهید. Jet lag باعث می¬شود انرژی بدن کم شود، لذا بخوابید و خود را از خطر بیخوابی دور کنید. با عوارض سفر هوایی بجنگید، اما با تمام شدن انرژی ناشی از آن نجنگید.

 

 

 

برای سفر باید چه وسایلی همراه ببریم؟

 

 انتخاب وسایل مسافرت برای بعضی‌ها شبیه به یک دوراهی سخت است، اما بعضی‌ها هم از قبل چک لیست سفر را متناسب با نوع سفرشان نوشته‌اند.

پوشیدنی‌ها

از اولین وسایل مورد نیاز سفر، لباس‌ها هستند. لباس‌های مورد نیاز سفر را بهتر است براساس فصل مسافرت و مقصد بچینیم. مثلا وقتی مقصد سفرمان نیم‌کره‌جنوبی است، باید لباس‌های مناسب فصل را متضاد با آب و هوای ایران همراه ببریم. ارتفاعات البرز و زاگرس یا شهرهای غربی و شمال غربی کشور هم همیشه سردتر از مرکز هستند. دمای هوا در شهرکرد و چهار محال و بختیاری همیشه پایین‌تر از تهران است. پس قبل از سفر برای اطمینان، آب‌وهوای مقصد را از طریق سایت accuweather.com چک می‌کنیم تا بعدا شوکه نشویم.

برای سفرهای سرد بعضی‌ها با خودشان کلاه‌های طوفان که فقط جای چشم و بینی دارد و بادگیر می‌برند. جوراب پشمی، دستکش و کلاه گرم از ملزومات سفر به مناطق سرد هستند. در سفر بهتر است شلواری با جیب‌های بزرگ بپوشیم که بعضی از وسایل سبک مثل گوشی یا پول را در آن قرار بدهیم.

پیراهن یا مانتویی هم که می‌پوشیم باید به راحتی قابل شست‌وشو و خشک‌شدن باشد. اگر زیاد سخت‌گیر نباشیم، برای سفر یک هفته‌ای به غیر از چیزی که تن می‌کنیم، یک دست لباس رو و دو دست لباس زیر دیگر، کافی است. فقط برای اینکه بعدا درگیر ست کردن نشویم، بهتر است همان اول رنگ‌ها را هوشمندانه انتخاب کنیم. ممکن است یک کمد لباس را در کیفمان جا دهیم، اما باز هم نتوانیم در سفر خوب لباس بپوشیم.

چه تابستان و چه زمستان، بردن کفش ورزشی یا پیاده‌روی، بهتر از کفش‌های مجلسی و ناراحت است. برای فصل زمستان و مناطق خیلی سرد یک بوت اضافه هم از وسایل مورد نیاز سفر است.

خوراکی‌ها

کمی تنقلات مثل آجیل، شکلات یا میوه می‌توانند در زمان‌های خاص کمکمان کنند. به‌جز اینها، چای کیسه‌ای، فلاسک و کنسرو برای سفرهای طبیعت‌گردی کاربردی هستند.

چه داروها و وسایلی در سفر ضروری هستند؟

تعدادی مسکن، پد بهداشتی، چسب زخم، پماد ضد نیش حشرات، صابون، مسواک، حوله فشرده مسافرتی، یک بسته دستمال کاغذی کوچک، خمیردندان، دئودورانت و اسپری را باید در وسایل سفر بگذاریم. به‌جز اینها، در سفر به طبیعت جعبه کمک‌های اولیه، کیسه زباله، قرص ضد اسهال، ضد تهوع و صابون و کرم به کار می‌آیند.

در سفر چه مدارکی باید همراه داشته باشیم؟

مدارک شناسایی از مهمترین وسایل مسافرت هستند؛ کارت شناسایی، کارت ملی، شناسنامه، پاسپورت، کارت اعتباری و بلیط را هیچ‌وقت نباید فراموش کنیم. با کارت روزنامه‌نگاری یا کارت دانشجویی می‌توانیم موقع بازدید از موزه‌ها معمولا تخفیف بگیریم. اگر سابقه بیماری خاصی داریم یک نسخه از مدارک پزشکی هم باید همراهمان باشد.

وسایل الکترونیکی

خیلی از ما حاضریم هرچیزی را جا بگذاریم، ولی شارژر موبایل یا پاوربانکمان را فراموش نکنیم. یادمان باشد پریزهای کشورهای مختلف با هم فرق دارد، پس تبدیل دوشاخه هم از لوازم ضروری سفرهای خارجی‌اند. اگر اهل عکاسی هستید، بردن SD CARD  و شارژر و پایه دوربین یا موبایل از دیگر وسایل مورد نیاز سفرند.

وسایل ضروری سفر به کویر

عینک دودی برداشته‌اید؟ کلاه آفتابی و کرم ضد آفتاب چطور؟ ممکن است در قسمت‌هایی از کویر به اینترنت دسترسی نداشته باشید، بنابراین همراه داشتن نقشه، از وسایل مورد نیاز سفر به دل کویر است. شب‌های کویر به سردی معروفند؛ بهتر است با خودمان پتوی گرم یا کیسه خواب ببریم. در برنامه کویرگردی با ماشین شخصی نباید وسایل مورد نیاز خودرو مثل زاپاس، جعبه ابزار و… را هم فراموش کنیم.

وسایل مورد نیاز برای لب دریا

در سفر به مقصدهایی که دریا دارند، مثل شهرهای شمالی یا جنوبی، مایو، لباس روی مایو، عینک آفتابی، ضدآفتاب، زیرانداز و دمپایی و دماغ گیر، از وسایل مورد نیاز سفر هستند که جای خالی‌شان ممکن است حس شود.

وسایل مورد نیاز برای کمپ زدن چیست؟

وقتی خبری از هتل یا اجاره سوییت نیست، باید با خودمان وسایلی ببریم که ممکن است در زندگی معمولی کمتر به کارمان بیایند؛ چراغ قوه، ظرف‌های سفری که داخل آن نمک‌پاش، کارد، بشقاب، لیوان و قاشق باشد، قمقمه آب، کیسه خواب، کنسرو، چاقوی جیبی، زیرانداز و حصیر بعضی از وسایل لازم برای مسافرت کمپی هستند. چادر مسافرتی، وسایل چند کاره‌ای مثل پیچ‌گوشتی یا قیچی، طناب و چراغ خوراک‌پزی هم باید در این لیست قرار بگیرند.

وسایل جانبی ضروری در سفر کدامند؟

اگر کوله پشتی لیتری دارید روکش آن را فراموش نکنید تا بارندگی، به وسایل‌تان آسیب نزند. کیف کمری هم برای تلفن همراه، پول نقد، کارت‌های اعتباری و مدارک، کاربردی است. اگر در مقصد، مهمان مردم شهرها یا کشورهای دیگر هستیم، بهتر است سوغات شهر یا کشور خودمان را به رسم همیشگی ببریم. همراه داشتن ملافه تمیز هم خواب شبانه را برایمان راحت‌تر می‌کند

http://sib110.ir

date_range یکشنبه 27 بهمن 1398 remove_red_eye 952 بازدید favorite_border 0 chat 0
ثبت نظر
chat 0